top of page

Tips voor workation locaties in Nederland



Voor wie het thuiswerken wel even beu is en merkt dat de productiviteit daalt, is een workation de ultieme uitkomst. Werken vanuit een mooie plek, waar je het liefst alle ruimte hebt om tot rust te komen en/of jezelf te laten inspireren. We deelden eerder al tips hoe je jouw eigen workation het beste aanpakt, maar wáár doe je dat dan? We verzamelden wat mooie locaties voor je.


Waar heb je behoefte aan?

Bedenk je vooraf goed, waar heb jij behoefte aan tijdens jouw workation? Zoek je prikkels om geïnspireerd te worden? Kies dan voor een stad als Amsterdam of Utrecht. Verleidelijke en misschien voor de hand liggende opties, maar vaak biedt ook ruimte en rust juist uitkomst als je behoefte hebt aan productiviteit. Ga dus goed bij jezelf na wat je zoekt. Wil je bijvoorbeeld zelf koken of liever uit eten? Wil je andere mensen ontmoeten of juist helemaal alleen zijn? En zoek uiteraard áltijd een plek met goede wifi en een geschikte werkplek. Sommige locaties zijn namelijk té leuk om te zien, maar als jij geen werk gedaan krijgt, ga je compleet aan jouw doel voorbij.


Workation op de Veluwe

Wij zijn zelf groot fan van de locaties van Droomparken. Zo heb je op Droompark De Zanding, op de Veluwe, een aantal hele fijne tiny houses. Compact en met alles erop en eraan, van badkamer tot keuken, eettafel en zithoek. De ideale locatie waar je werk kunt combineren met fijne wandelingen of fietstochten in de natuur, kampvuur of een dip in de hottub. Naast de tiny houses hebben ze overigens ook tiny offices, kleine huisjes met een bureau en bankje en fijn, rustig uitzicht op het meer. Ideaal voor iedereen die toch graag woon- en werkruimte apart houdt en gratis te boeken als gast op het park.



Workation in Utrecht

Zoek je in plaats van rust juist leven om je heen tijdens je workation? Dan is BUNK in Utrecht een aanrader. Bij BUNK vind je een hotel en hostel in één met betaalbare compacte luxe kamers en handig ingerichte pods. Er is ook een restaurant met een betaalbaar menu waar je ook kunt werken. Al loop je vanuit BUNK natuurlijk ook zo het centrum in om wat te eten in een van de talloze leuke restaurants die de stad te bieden heeft. Perfect dus als je op zoek bent naar een betaalbare optie in het centrum van Utrecht. Liever Amsterdam dan Utrecht? Geen probleem, BUNK zit ook in Amsterdam-Noord.


Workation aan zee

Op zoek naar een fijne plek niet ver van het strand? Bij Basecamp IJmuiden vind je tiny houses, tiny suites en tiny offices. Een combinatie van flex wonen en werken, ideaal voor digital nomads. De huisjes zijn (uiteraard) van alle gemakken voorzien én niet onbelangrijk: vanuit je tiny house wandel je zo de Kennemerduinen in. Na 2 minuten sta je zelfs al op het strand van IJmuiden!




Workation in Limburg

Wil je eens écht iets anders? Plan dan je workation in een tipi, arcade of dome op Parc Buitengewoon in Noord-Limburg. Een park vol ruime en rustige werkplekken met fantastisch uitzicht en alle luxe die je maar wenst. Zo heeft de tipi eigen luxe sanitaire voorzieningen, een houtkachel en voldoende ruimte om te werken. De ideale plek om de drukte thuis even te ontvluchten en helemaal onder te duiken in je eigen bubbel. Toe aan wat beweging? Dan kan je in de omgeving onder andere heerlijk wandelen of kanoën.

Workation in de Randstad

Zoek je een leuke locatie in de Randstad? In de achtertuin van Amsterdam vind je de huisjes van The Unbound. Fijne huisjes in de natuur en van alle (luxe) gemakken voorzien. Van comfortabele badjassen, tot een regendouche en een Quooker. Een fijne locatie waardoor je je vol kunt focussen op je to do's en waar je tussendoor maximaal kunt genieten.



Kies je eigen locatie of kom bij ons werken!

De mogelijkheden zijn natuurlijk oneindig. Met een aantal van onze tips helpen we je graag op weg, maar uiteindelijk is het aan jou. Kies wat voor jou de ideale locatie is in Nederland en wat voor soort huisje, appartement, tipi, caravan, boomhut of wat je maar leuk vindt daarbij hoort. Fijne opties door heel Nederland vind je onder andere op Natuurhuisje.nl en Airbnb.nl. Check bijvoorbeeld dit bijzondere glazen huis, deze schitterende tiny house of deze treehouse studio.


Verder zijn wij met Meetings in the Sun ook bezig met onze eigen co-working en co-living locaties waar je zowel short als longstays kunt boeken. Houdt vooral de socials in de gaten van founder Alex Malone als je op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws van onze plannen.


Eén ding is zeker: opties genoeg!





358 weergaven
bottom of page